Web of Science tréningek online

Az EISZ és a Clarivate Analitycs szeretettel vár minden érdeklődőt a Web of Science hivatkozási adatbázis használatát bemutató magyar nyelvű online tréningsorozatra. Az egyes bemutatók eltérő szempontból ismertetik az adatbázis használatát, így minden felhasználó megtalálhatja a számára érdekes alkalmakat.
A webináriumok 45-60 perc hosszúságúak, magyar nyelven, webex-en keresztül lesznek elérhetőek. Az előadó Tóth Szász Enikő, (eniko.szasz@clarivate.com), akinek tartalmi összefoglalóját az alábbiakban közöljük:
 
1. Az Open Access tartalom azonosítása és elemzése a Web of Science-ben
2018. december 10. (hétfő) 9.00
Az Open Access publikációk egyszerűen azonosíthatóak a Web of Science-ben. Tudta, hogy akár 5 típusú Open Access tartalmat azonosíthat? Tudta, hogy ezen publikációk teljes szövegeit egyszerűen megnyithatja vagy akár elemezheti a hatásukat? Ezen rövid webinárium keretein belül bemutatjuk ezeket a lehetőségeket.
2. Elemző eszközök áttekintése a Web of Science Core Collection adatai alapján
2018. december 11. (kedd) 9.00
Ezen rövid webinárium keretein belül különböző Clarivate eszközöket és megoldásokat mutatunk be elemzések készítéséhez és az eredmények megértéséhez. Különféle elemzések érhetőek el a Web of Science platformon, mások a Journal Citation Reports-ban, Essential Science Indicators-ban és InCites B&A-ban.
3. Társadalomtudományok, bölcsészet és művészet a Web of Science-ben
2018. december 17. (hétfő) 9.00
Tudta, hogy a Web of Science Core Collection tartalmának legalább 18%-át a társadalomtudományok, bölcsészettudományok és művészetek alkotják? Ezen webinárium bemutatja, hogyan válogatjuk ezt a tartalmat, valamint hogyan érhetjük el, kereshetjük és elemezhetjük többek között a hivatkozáshálózatnak köszönhetően.