Web of Science tréningek júniusban

Júniusban is folytatódik a Web of Science hivatkozási adatbázis, valamint a hozzá kapcsolódó kutatási eszközök használatát bemutató 45-60 perces online tréningsorozat.
 
Újdonságok a Web of Science-ben
Június 18. (kedd) 9.00
A webinárium bemutatja, milyen újdonságokat találunk a Web of Science-ben, amelyek segítenek a kutatások felderítésében: a több mint 1.5 milliárd felhasznált irodalom feltárja a fontos kutatásokat és megmutatja, hogyan követhetjük a kutatásokat a Web of Science univerzumban saját tudományterületünkön.
 
Kopernio. Ne kattintgassunk. Inkább olvassunk.
Június 19. (szerda) 9.00
A tréning keretében megismerhetik az ingyenesen elérhető Kopernio kiegészítő használatát, amely egy kattintással elvezet a teljes szöveg legjobb változatához a rendelkezésre álló sok millió kutatási cikkek változatai közül, bármikor és bárhol.
 
Journal Citation Reports
Június 26. (szerda) 9.00
A 2019-es Journal Citation Reports ebben a hónapban jelenik meg. Ennek kapcsán bemutatásra kerül, hogyan elemezhetjük a folyóiratok teljesítményét a Journal Impact Factor segítségével és azon túl. Az objektív és független folyóirat-metrikák és különböző technikák segítségével jobb döntéseket hozhat azzal kapcsolatban, mely folyóiratokban publikáljon.