Új adatbázis hozzáférés: EBSCO Academic Search Ultimate

Olvasóink figyelmébe ajánljuk, hogy 2018 januárjától a Szent István Egyetemen elérhetővé vált az EBSCO által szolgáltatott Academic Search Ultimate adatbázis. A gyűjtemény az Egyetem számítógépeiről, saját számítógépről az egyetemi wifin keresztül az Eduroam azonosító használatával, valamint Shibboleth azonosítás használatával az Egyetem hálózatán kívül, saját számítógépről, otthonról is elérhető.

Az Academic Search Ultimate adatbázisban teljes szövegű tudományos folyóiratok, magazinok, időszaki kiadványok, riportok, könyvek, valamint videóanyagok érhetőek el. Az adatbázis tartalma szinte minden tudományterületet lefed, így például az állattudományokat, a biológiát, a kémiát, a földrajzot, a geológiát, a jogot, a filozófiát, a matematikát, a fizikát és a zoologiát is. A gyűjtemény teljes szöveggel tartalmazza a tudományterületekhez tartozó rangos szakfolyóiratokat, amelyek közül sokat a Scopus és a Web of Science adatbázisok is indexelnek. Az Academic Search Ultimate több ezer teljes szövegű forrást kínál Európából, Ázsiából, Óceániából és Latin-Amerikából, ezáltal globális nézőpontot biztosítva a diákoknak és kutatóknak egyaránt.

Az adatbázis tartalmát az EBSCO keresőfelületén keresztül lehet elérni. Az Academic Search Ultimate adatbázisban történő kereséshez az EBSCOhost oldalon ki kell jelölni az adatbázis nevét az előfizetett EBSCO adatbázisok közül.

 
 
Az adatbázis kiválasztását követően lehetőség van böngészésre szerző, cím és témakör szerint, vagy több feltétel megadásával részletesebb keresések indítására.
Az Academic Search Ultimate adatbázis elérhetőségei:

Az egyetemi hálózaton belül: http://search.ebscohost.com

Távoli hozzáféréssel, saját számítógépről, Shibboleth felületen keresztül az egyetemi azonosító használatával: http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=shib

Az adatbázissal kapcsolatban köszönettel várjuk visszajelzéseiket a tajekoztatas@lib.szie.hu e-mail címre, kérdés esetén forduljanak a Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár tájékoztató könyvtárosaihoz.