Transzgénikus (GMO) növények : elmélet és gyakorlat

Borító: 
Lapok: 
Szerző: 
Heszky László
Kiadó neve: 
Agrofórum Kiadó Kft.
Kiadás éve: 
2017
Ismertető: 
A könyv célja, hogy közérthetően, de szakmailag korrekten mutassa be a géntechnológiával módosított (GM-) fajtákat, alkalmazásuk előnyeit és kockázatait.
 
A könyv a legfontosabb molekuláris genetikai, biológiai ismeretek, felfedezések bemutatásával kezdődik, majd részletesen kitér a molekuláris genetikai, géntechnológiai és hagyományos nemesítési módszerekre. Ezután a GM-fajták termesztésének legfontosabb hazai és nemzetközi eredményeivel, problémáival ismertet meg, illetve a napjainkig termesztésbe került GM-fajtákkal, e fajták molekuláris módosításának lényegével és termesztésük előnyeivel, kockázataival. Végül a kockázatok fajtái szerint csoportosítva mutatja be a GM-fajtákkal kapcsolatos problémákat.
A könyv számos elektronikus hivatkozást, 236 ábrát és 19 táblázatot tartalmaz, valamint a könyv végén több mint 500 szakkifejezés magyarázata található.
 
E géntechnológiai ismereteket tartalmazó könyvet hallgatóinknak, oktatóinknak ajánljuk, az agrárkutatásban, oktatásban tevékenykedő szakembereknek, akik a transzgénikus növényekkel és termesztésükkel kapcsolatos tudásra szeretnének szert tenni.