THOR Bootcamp konferencia

Az MTA Könyvtár és Információs Központ együttműködésben a THOR projekt munkatársaival 2017. szeptember 28–29-én kétnapos rendezvényt szervez, melynek témája az egyedi azonosítók (Persistent Identifiers, PIDs) használata.
 
A napjainkban széleskörűen elterjedt digitális adattárolásnak van egy nagy hátránya: időtállósága bizonytalan. A szerverek költöztetése, átnevezése miatt az internetes hivatkozások gyakran változnak, ezért fennáll a digitális adatok elvesztésének veszélye. A megoldást egy ún. maradandó azonosító (persistent identifier = PID) jelenti, amely egyértelműen azonosítja és visszakereshetővé teszi a digitális objektumot.
 
A rendezvény célja, hogy gyakorlati foglalkozások segítségével ösztönözze az ezeknek az egyedi azonosítóknak a használatát. A kétnapos rendezvény egyik napján a kutatóknak mutatják be, hogyan illeszthető az egyedi azonosítók használata a kutatási folyamatba és milyen előnyökkel jár alkalmazásuk.
A másik napon azokat a szakembereket várják, akik az egyedi azonosítók felhasználásában és a stratégiai tervezésben érdekeltek.

Helyszín: MTA Könyvtár és Információs Központ (Budapest V. ker., Arany János u. 1),
     Konferenciaterem (II. emelet)

Felhívjuk az érdeklődő oktatók, kutatók figyelmét, hogy az esemény programját a regisztrálók által kitöltött kérdőívek alapján állítják össze majd a szervezők, ezért érdemes figyelemmel kísérni az MTA honlapját.

Időpont: 2017. szeptember 28–29.
 
További információk és regisztráció: https://thorbootcampbudapest.eventbrite.com/