A települési környezetvédelem elméleti és gyakorlati megközelítései

Borító: 
Lapok: 
Szerző: 
szerk. Bányai Orsolya, Barta Attila
Kiadó neve: 
Gondolat
Kiadás éve: 
2018
Ismertető: 
A kötet elsődleges célja az, hogy bepillantást engedjen a helyi önkormányzatok környezetvédelmi tevékenységeibe. Habár a 14 tanulmányt tartalmazó kiadvány szemléletmódja alapvetően jogtudományi jellegű - a kérdéskör komplexitására tekintettel -, a politikatudomány, szociológia és regionális tudományok nézőpontjai is megjelennek benne.
A szerzők által feldolgozott témák sokszínűségét jól mutatja, hogy a tanulmányokban olvashatunk többek között a klímabarát településekről, a helyi környezetvédelem alapjogi kötődéseiről, az önkormányzati döntéshozatal környezeti sajátosságairól éppúgy, ahogy a településképi szabályozás által felvetett problémákról, a hulladékgazdálkodásról, vagy a közösségvezérelt helyi fejlesztésekről.
Bízunk benne, hogy aki érdeklődik a települési környezetvédelem elméleti és gyakorlati kérdései iránt, könyvünkben hasznos kiindulópontra talál és kedvet kap hozzá, hogy elolvasson másik két munkát is a témában. Ezek "Local environmental problems and answers in Hungary and Romania", valamint "A települési önkormányzatok szerepe a környezeti politika és jog alakításában" címmel jelentek meg.