WiFi használat

Az eduroam egy globális, bizalmi alapon szerveződő intézményi szövetség, amely a felsőoktatási intézmények hallgatói, munkavállalói, valamint kutatóintézetek és közgyűjtemények dolgozói számára teszi lehetővé az internethez való hozzáférést saját intézményükön kívül is valamennyi eduroam tagintézményben. Célja, hogy saját eszközeivel is elősegítse a hallgatói, oktatói, és kutatói mobilitást.

A szolgáltatással kapcsolatos használati útmutatók

Windows 8 útmutató
Windows 7 útmutató
iPaD útmutató
Android 2 útmutató

 

Szolgáltatás aktiválása

Az eduroam szolgáltatás igénybevételéhez a SZIE felhasználóknak előbb a https://joker.szie.hu oldalon aktiválniuk kell a szolgáltatást. Ezt a bejelentkezést követően a központi azonosítóhoz tartozó jelszó módosításával tehetik meg.

Internettel rendelkező eszközön csatlakozzon https://joker.szie.hu/ oldalra és jelentkezzen be!

Azonosító: NEPTUN KÓD
Jelszó: alapértelmezett esetben a Ne szóból és a születési dátum 8 számjegyéből áll az alábbi formában: NeÉÉÉÉHHNN, pl. Ne19960704

Változtassa meg az alapértelmezett jelszavát „Jelszó változtatás” hivatkozás segítségével. Ettől fogva a webmail és a Wi-Fi szolgáltatás eléréséhez az új jelszavát kell megadnia. A http://elearning.szie.hu, valamint a SZIE címtárra épülő többi szolgáltatáshoz is a megváltoztatott jelszavát kell használnia (pl.: https://szie.hu, http://webmail.ih.szie.hu, kari weboldalak). Ha a későbbiekben újra jelszót akar módosítani, erre az oldalra kell visszatérnie.

Ezt követően mindig az eduroam hálózatot kell választania az interneteléréshez.

Bejelentkezés

A felhasználók saját intézményüktől kapnak felhasználói azonosítót és jelszót, ezeket használják az eduroam szolgáltatásban önmaguk azonosítására, bárhol is veszik igénybe a szolgáltatást. Minden eduroam felhasználói azonosító felhasznalonev[kukac]domain szerkezetű, amelyből a domain rész a felhasználó saját intézményét azonosító név.

SZIE hallgatók, oktatók kutatók esetében bejelentkezni a SZIE azonosítóval és a hozzá tartozó jelszóval lehet.

Munkavállalók esetében a felhasználó név: azonosító[kukac]szie.hu (pl.: Tes0000@szie.hu), Hallgatók esetében a felhasználónév: neptunkod[kukac]szie.hu.

 

 

Forrás

Informatikai Központ http://ik.szie.hu

Eduroam ismertető http://niif.hu/hu/eduroam