Könyvtári séták

A séták során a látogatók megismerkedhetnek a Könyvtár és a Levéltár múltjával, jelenlegi tevékenységével, szolgáltatásaival, valamint Egyetemünk és a gödöllői campus történetének legfontosabb eseményeivel, helyszíneivel.

Rendhagyó könyvtári séta

A séta alkalmával bemutatjuk az érdeklődőknek a könyvtári tereket, a gyűjteményeket, az igénybe vehető szolgáltatásokat és a könyvtárhasználati lehetőségeket, megszínezve egy kis könyvtártörténeti utazással.

Időtartam: ~ 45 perc

oldal tetejére

Raktári túra

A túrán lehetőség nyílik a kilenc emeletnyi raktár teljes bejárására, a raktári rend megismerésére, valamint a könyvtár ritkán használt, különleges állományrészeinek a megtekintésére. Befejezésül még arra is van mód, hogy a toronyraktár ötödik emeleti teraszán megpihenve megcsodálják a fantasztikus gödöllői panorámát.

Időtartam: ~ 1 óra

oldal tetejére

Egyetemi séta

A séta során a látogatók bejárhatják a főépület építésztörténeti szempontból legizgalmasabb tereit. Az egyes helyszíneken elhangzó rövid ismertetők felvázolják a magyar agrárfelsőoktatás történetét, bemutatják az egyetemi főépület múltjának, a gödöllői campus kiépítésének meghatározó eseményeit, tájékoztatást nyújtanak a Szent István Egyetem jelenlegi képzési rendszeréről, oktatási és tudományos tevékenységéről.

Időtartam: ~ 1 óra

oldal tetejére

Levéltári raktári túra

A túrán a Levéltár történetéről, munkájáról hallhatnak meg rövid tájékoztatót az érdeklődők. Megismerkedhetnek a legjellemzőbb felsőoktatási forrástípusokkal, az egyetemtörténeti emlékek gyűjtésének érdekességeivel. Megtekinthetik a legértékesebb dokumentumokból (felsőoktatási oklevelek, hallgatói nyilvántartások, egyedi iratok) készített válogatást, végül az arra vállalkozók a raktárak rejtett zugait is felderíthetik.

Időtartam: ~ 1 óra

A séták igény szerint bővíthetőek és összevonhatóak. Az egyes sétákra az alábbi címen kérhető időpont: titkarsag@lib.szie.hu

oldal tetejére