E-learning

Az E-learning felületen érhetik el az egyetem hallgatói a tantárgyaikhoz kapcsolódó kurzusokat, az oktatók által feltöltött tananyagokat, teszteket, vizsgákat és egyéb segédanyagokat. Emellett a Moodle E-learning Portál kommunikációs fórumként is szolgál a hallgatók és az oktatók között.
 
Új szolgáltatás: BigBlueButtonBN - Virtuális osztályterem
Útmutató hallgatóknak a BBB használathoz: https://ait.gtk.szie.hu/oktatas/mod/resource/view.php?id=41962 
 
Tartalomjegyzék:
 
Első bejelentkezés

Az e-learninget ugyanazzal a felhasználónévvel (neptun azonosító) és jelszóval érik el az egyetem polgárai, mint a többi központi azonosítást használó szolgáltatást (pl. webmail, eduroam, honlapok,  központi géptermek).

Amennyiben még nem történt meg, az első bejelentkezéshez a felhasználónév és a jelszó aktiválása szükséges a joker.szie.hu oldalon. A joker.szie.hu oldalra a Neptun-kóddal (SZIE azonosító), és jelszóként a "Ne" szócska és a születési dátum 8 számjegyével (Pl.: Ne19940315) lehet bejelentkezni. A bejelentkezés után meg kell változtatni a jelszót. Innentől fogva az e-learning és a fennebb említett rendszerekbe a Neptun-kóddal és a már megváltoztatott jelszóval lehet belépni. A jelszócsere a Neptun rendszert nem érinti.

A Portál kezdőoldalán az első lépésekhez tanulói tájékoztató található magyar és angol nyelven.

oldal tetejére

Sikertelen belépés - Elfelejtett jelszó

Sikertelen belépés esetén a felhasználók az Informatikai Főosztály helpdesk szolgálatán, a helpdesk@ih.szie.hu címen kérhetnek segítséget.

oldal tetejére

E-learning használata hallgatóknak
A Kurzusok keresésével megjeleníthető a felvenni kívánt kurzus, melyhez hozzáférni általában az oktatótól kapott beiratkozási kulccsal lehet.

Ha egy hallgató egyszer felvett egy kurzust, akkor az adott kurzus mindig megtalálható a kezdőoldal, az Irányítópult/ Kurzusaim menüpont alatt.

oldal tetejére

E-learning használata oktatóknak online kurzus

Az Egyetemi E-learning Portálon elindult az E-learning használata oktatóknak című online kurzus, amely a felülettel először ismerkedő és a már aktív szerkesztő tanárok számára is hasznos segédleteket tartalmaz.

A szöveges útmutatók és a videók a belépéstől kezdve a kurzus szerkesztésén keresztül a különböző taneszközök beállításáig és használatáig ismertetik a rendszer nyújtotta lehetőségeket, amivel a portálon történő gyorsabb és hatékonyabb eligazodásban kívánjuk támogatni az egyetem oktatóit.
 
A beiratkozás kötelezettséggel nem jár, a célunk, hogy a felhasználói segédletek szükség szerint bármikor elérhetőek legyenek a résztvevők számára.
 
A kurzus elérésének a menete:
  1. Lépjen be az egyetemi E-learning Portálra, melyhez használja az egyetemi azonosítóját, és a hozzá tartozó JoKeR-en beállított jelszót, amit a többi egyetemi rendszerhez is használ.
  2. Klikkeljen rá vagy másolja be a böngészőjébe a következő linket, ami a kurzus felületére irányítja: https://elearning.szie.hu/course/view.php?id=2066
  3. Írja be a beiratkozási kulcsot, melyet az elearning@szie.hu címen igényelhet.
Új szolgáltatás: BigBlueButtonBN - Virtuális osztályterem

Részletesebb használati útmutató és több videó oktatók számára  elérhető az  E-learning használata oktatóknak kurzusban.

oldal tetejére

Személyes módszertani segítség oktatók számára

Egyetemünk oktatói számára személyes módszertani segítséget is nyújtunk az e-learning rendszer használatában.
Az e-learninggel kapcsolatos kérdésekben az elearning@szie.hu e-mail címen vagy telefonon a 1177-es melléken kérhetnek segítséget, vagy egyeztethetnek időpontot.
 
Az adminisztrátor elérhetősége:
 
Gyulai Judit
E-mail cím:  elearning@szie.hu
Telefon: +36-28-522-000/1177