SZIE E-learning hírek

 
Az E-learning felületen érhetik el az egyetem hallgatói a tantárgyaikhoz kapcsolódó kurzusokat, az oktatók által feltöltött tananyagokat, teszteket, vizsgákat és egyéb segédanyagokat. Emellett a Moodle E-learning Portál kommunikációs fórumként is szolgál a hallgatók és az oktatók között.
 
Az e-learning rendszer nincs összekötve a Neptun rendszerrel.
 
 
 
Új szolgáltatás a Moodle rendszerben: BigBlueButtonBN - Virtuális osztályterem
 
Kedves Munkatársak! Kedves Hallgatók!
 
 
Az első órák tapasztalatai a BBB-vel kapcsolatosan az üzemeltetési oldalról:
  1.  Kérjük a kollégákat, hogy csúcsidőben (reggel 8 és 16 óra között) 1-1 fő közötti videokonferenciára csak indokolt esetben használják a rendszert, valamint csak indokolt esetben használjanak egyszerre videó és asztalmegosztásokat. Javasolt hogy vagy csak videó, vagy csak asztalmegosztás legyen.
  2. A központi rendszerek napközbeni újraindítását kerüljük, de ha szükséges, akkor ez 12:00 órakor (nagyon sürgős esetben), vagy 17:00 órakor fog történni.
  3. Kérjük, hogy a vetíteni kívánt prezentációkat előzetesen alakítsák át PDF-formátumba és úgy töltsék fel. A PDF-formátumra való konvertálás a BBB-ban erőforrásigényes, és egyszerre futó konverziós szálak száma limitált.
Köszönjük mindenki türelmét és közreműködését!
 
ÚJ: Fórumbeszélgetés és próbalehetőség indult oktatóink számára az E-learning használata oktatóknak kurzusban, hogy megoszthassák kérdéseiket és tapasztalataikat a BBB használatáról.
 
Első bejelentkezés
 
Az e-learninget ugyanazzal a felhasználónévvel (neptun azonosító) és jelszóval érik el az egyetem polgárai, mint a többi központi azonosítást használó szolgáltatást (pl. webmail, eduroam, honlapok,  központi géptermek).
 
Amennyiben még nem történt meg, az első bejelentkezéshez a felhasználónév és a jelszó aktiválása szükséges a joker.szie.hu oldalon. A joker.szie.hu oldalra a Neptun-kóddal (SZIE azonosító), és jelszóként a "Ne" szócska és a születési dátum 8 számjegyével (Pl.: Ne19940315) lehet bejelentkezni. A bejelentkezés után meg kell változtatni a jelszót. Innentől fogva az e-learning és a fennebb említett rendszerekbe a Neptun-kóddal és a már megváltoztatott jelszóval lehet belépni. A jelszócsere a Neptun rendszert nem érinti.
 
Ha jelszava elavult, lépjen be a joker.szie.hu oldara és ott módosítsa a régi jelszavát. Ha a fentiek alapján nem sikerül a belépés, jelezze a problémát az Informatikai Főosztály helpdesk szolgálatán, a helpdesk@ih.szie.hu címen.
 
 
E-learning használata oktatóknak online kurzus
 
Az Egyetemi E-learning Portálon található az E-learning használata oktatóknak című online kurzus, amely a felülettel először ismerkedő és a már aktív szerkesztő tanárok számára is hasznos segédleteket tartalmaz.
A szöveges útmutatók és a videók a belépéstől kezdve a kurzus szerkesztésén keresztül a különböző taneszközök beállításáig és használatáig ismertetik a rendszer nyújtotta lehetőségeket, amivel a portálon történő gyorsabb és hatékonyabb eligazodásban kívánjuk támogatni az egyetem oktatóit.
 
A kurzus elérésének a menete:
  1. Lépjen be az egyetemi E-learning Portálra, melyhez használja az egyetemi azonosítóját, és a hozzá tartozó JoKeR-en beállított jelszót, amit a többi egyetemi rendszerhez is használ.
  2. Klikkeljen rá vagy másolja be a böngészőjébe a következő linket, ami a kurzus felületére irányítja: elearning.szie.hu/course/view.php?id=2066
  3. Írja be a beiratkozási kulcsot, melyet az elearning@szie.hu címen igényelhet.
 
Módszertani segítség oktatók számára

Egyetemünk oktatói számára személyes módszertani segítséget is nyújtunk az e-learning rendszer használatában.
Az e-learninggel kapcsolatos kérdésekben az elearning@szie.hu e-mail címen vagy telefonon a 1177-es melléken kérhetnek segítséget.
Igyekszünk minden kérést a lehető legrövidebb idő alatt teljesíteni.
 
 
Kurzus indítása oktatók kérésére
 
Kurzus kérelmezése továbbra is kizárólag oktatók és ügyintézőik által adható le akár az e-learning felületen, akár e-mailen keresztül.
 
Szükség esetén a hallgatók tanáraiktól érdeklődhetnek az e-learningben meghirdetett kurzusok felől.
 
A kurzuskérelem kitöltéséhez szolágló útmutató a következő linken tekinthető meg: útmutató
 
 
Kérjük, figyeljék ezt az oldalt, szükség esetén frissíteni fogjuk!