Online tréningek is segítik az adatbázisok használatát

Online tréningek is segítik az adatbázisok használatát

Az egyetem területéről elérhető adatbázisok használatát többféle eszközzel segítik. Szinte minden honlapon található súgó, a keresőmezők mellett kiemelt példák.

Az EBSCO és a Web of Knowledge felületén kereshető adatbázisokhoz mindezek mellett magyar nyelvű segédanyagok is elérhetők.

Az EBSCO felületén kereshető adatbázisok használatát a http://support.ebscohost.com/ oldal segíti. Innen érhetők el a keresést bemutató nemzetközi segédletek, például a YouTube-csatorna, vagy ezen a felületen olvashatunk az adatbázisokkal kapcsolatos hírekről is. Az angol nyelvű információk mellett elkészítették a felületet, ahol a magyar nyelvű segédletek találhatók: http://support.ebscohost.com/training/lang/hu/hu.php

A Web of Knowledge felületén szintén több adatbázis kereshető, többek között a citációkat, idézettséget feltáró Web of Science, az impakt faktor értékeket tartalmazó Journal Citations Report, valamint az állattannal foglalkozó Zoological Record. A keresést segítendő egy magyar nyelvű mikrosite-ot hoztak létre, ahonnan fontos információkhoz juthatunk a felülettel és a szolgáltatott adatbázisokkal kapcsolatban. Emellett havonta tréningeket is tartanak, ezekről az alábbi oldalakon kaphatunk információkat.
A magyar nyelvű oldal a http://wokinfo.com/hungary/ címről érhető el, míg az aktuális tréningek listáját a http://wokinfo.com/hungary/training/ címről érhetjük el.

Az angol nyelven elérhető tréningekről az alábbi oldalon tájékozódhatnak: http://wokinfo.com/training_support/training/ Erről az eoldalról érhetik el a korábbi tréningek felvételét, valamint itt tudnak regisztrálni az aktuális tréningekre. Azon térningekről, amelyekre regisztráltak, a tréning után elérik a tréning hangfelvételét, valamit a trénininget összefoglaló prezentációt is.

A képzéseket Webex program segítségével on-line, angol vagy magyar nyelven tartja a  Thomson munkatársa, és nem szükséges hozzá más, mint számítógép, internetkapcsolat és fül- vagy fejhallgató.