EBSCO Academic Search Ultimate próbahozzáférés

EBSCO Academic Search Ultimate próbahozzáférés

Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy 2017. március 1. és 2017. április 30. között a Szent István Egyetemen próbahozzáférés keretében elérhető az EBSCO Academic Search Complete adatbázisának legújabb verziója, az Academic Search ULTIMATE.

Az Academic Search ULTIMATE több mint 16 000 kiadvány adatait tartalmazza, melyből 12 400 teljes szövegű tudományos folyóirat, magazin és időszaki kiadvány, riport, könyv és videó a tudomány minden területéről: a csillagászattól az antropológián, építészeten, jogon, egészségügyön, irodalmon át a fizikáig, matematikáig, gyógyszerészetig és zoológiáig.

A több ezer angol és anyanyelvi teljes szövegű folyóirat Európából, Ázsiából, Óceániából, és Latin-Amerikából a kutatók és diákok számára szélesebb, globálisabb nézőpontot biztosít.

Az Academic Search ULTIMATE előnyei:

  • TÖBB aktív tudományos lektorált teljes szövegű folyóirat
  • TÖBB aktív teljes szövegű folyóirat, amelyek a Scopus és a Web of Science adatbázisokban is indexelve vannak
  • TÖBB aktív teljes szövegű folyóirat, amelyet vezető bibliográfiák indexelnek: pl. SciFinder, PsycINFO, GeoRef, Ei Compendex, EMBASE.

Az adatbázis elérhetőségei:

Az Egyetem számítógépeiről vagy saját számítógépről az egyetemi wifin keresztül: http://search.ebscohost.com

Távoli hozzáféréssel Shibboleth azonosítás használatával az Egyetem hálózatán kívül, saját számítógépről, otthonról: http://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=shib

Az EBSCO  keresőfelületen az EBSCOhost Web menüpontot kiválasztva, az Academic Search Ultimate-re kattintva lehet az adatbázisban keresni. A többi EBSCO adatbázissal egyidejűleg is kereshetünk az Ultimate-ben, ha kijelöljük azt a választható adatbázisok közül vagy az EBSCO Discovery Service szolgáltatáson keresztül.

Bővebb információk az adatbázisról: https://www.ebscohost.com/academic/academic-search-ultimate

Az adatbázissal kapcsolatban köszönettel várjuk visszajelzéseiket a tajekoztatas@lib.szie.hu e-mail címre, kérdés esetén forduljanak a Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár tájékoztató könyvtárosaihoz.

Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár