ProQuest próbahozzáférés

Próbahozzáférés keretében május 9-től június 14-ig elérhetők a ProQuest adatbázisai a Szent István Egyetemen.
Az adatbázisok a https://search.proquest.com oldalon érhetők el az Egyetem számítógépeiről vagy saját számítógépről az egyetemi wifin keresztül az Eduroam azonosító használatával.
 
A tesztelhető tartalmak:
 
ProQuest Central: A multidiszciplináris adatbázis 24 000 folyóirat bibliográfiai adatait tartalmazza, a címek közül 18 000 folyóirat anyagához teljes szövegű hozzáférést biztosít. A folyóiratok mellett az adatbázis további 450 000 konferenciaanyagot, műhelytanulmányt is tartalmaz.
Bővebb ismertető 
 
SciTech Premium Collection: A természettudományi és műszaki adatbázis 9200 kiadványt dolgoz fel, amelyek közül 7700 teljes szöveggel is elérhető. Az adatbázis része 1,8 millió feldolgozott, nem szövegszerű tartalom (kép, fotó, táblázat, térkép, diagram) és 11 millió szabadalom. A gyűjteménynek részei szakterületi bibliográfiai adatbázisok: Agricola, Metadex, Medline, Toxline.
 
ProQuest Dissertations & Theses Global: A ProQuest Dissertation & Theses Global a világ legnagyobb disszertáció- és diplomamunka-gyűjteménye, amelyben egy felületen tájékozódhatunk a több mint 4 millió doktori és diploma dolgozatban. A dolgozatok közül 2 millió teljes szöveggel elérhető.

Az adatbázissal kapcsolatban köszönettel várjuk visszajelzéseiket a tajekoztatas@lib.szie.hu e-mail címre, kérdés esetén forduljanak a Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár tájékoztató könyvtárosaihoz.