Open Access megállapodás az Akadémiai Kiadóval

Open Access publikálást és hozzáférést biztosító szerződést kötött a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központban működő Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Program és az Akadémiai Kiadó.
A kétéves szerződés keretében az Akadémiai Kiadó folyóirataihoz való hozzáférés mellett a Szent István Egyetem szerzői minden további költség nélkül publikálhatnak Open Access cikkeket a kiadó lapjaiban.
A szerződésről részletesen az EISZ honlapján tájékozódhatnak: http://eisz.mtak.hu/index.php/hu/open-access/295-open-access-megallapodas-az-akademiai-kiadoval.html

A szerződés keretében történő publikálás feltétele, hogy a publikáció levelező szerzőjének közalkalmazotti jogviszonyban kell állnia a Szent István Egyetemmel, doktorandusz hallgatók esetében igazolt hallgatói jogviszony szükséges.
A levelező szerzőnek a SZIE intézményi affiliációt kell feltüntetnie a kéziraton. A támogatás az Akadémiai Kiadó esetében minden cikktípusra érvényes, a szerződésben foglalt folyóiratok listája és a hozzájuk tartozó presztízs értékek elérhetők az alábbi linken.

További kérdéseikkel az Open Access publikálás SZIE intézményi kapcsolattartóját kereshetik:
SZIE intézményi kapcsolattartó: Molnár Szilvia
Telefon: 06-28-522-000/1171-es mellék
E-mail: molnar.szilvia@lib.szie.hu