MTMT2 átállás

Az MTA Könyvtár és Információs Központ hivatalos tájékoztatása szerint a Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) jelenlegi szoftveréről a 2017. június 1. – 2017. július 31. közötti időszakban áll át az új verzióra, a technikailag lehetséges legkorábbi időpontban. Az adatmigrálás alatti teljes rendszerleállás várhatóan két hétig tarthat.

Az MTMT2 éles indítása legkésőbb 2017. július 31-ével történhet. Az átállás időpontjától az MTMT jelenlegi szoftvere leáll. A későbbiekben csak a keresési funkciók működnek majd benne, szerkesztésre már nem lesz lehetőség.
Az MTMT szoftver átállásának támogatására elindult az MTMT2 átállás portál, ahol további információk, tájékoztató anyagok is elérhetők.

Az MTMT2 nyilvánosan elérhető béta változata, melyben már most ki lehet próbálni a működést: https://playground.mtmt.hu/frontend. A gyakorló rendszerbe az MTMT jelenlegi rendszerében 2017. március 31-én érvényes felhasználói névvel és jelszóval lehet belépni.
A zökkenőmentes átállás érdekében május végéig érdemes naprakésszé tenni az MTMT-ben a publikációkat és a hivatkozásokat.