Minőségbiztosítási tanúsítvány megújítása a Könyvtárban

A Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár 2017. augusztus 22-én második alkalommal újította meg minőségbiztosítási tanúsítványát, amely a teljes könyvtári és levéltári szolgáltatási területre kiterjed. Könyvtárunk évek óta elkötelezett minőségirányítási rendszerének folyamatos fejlesztéséért, tanúsítványának megújításáért. A Könyvtár magas színvonalú szakmai munkájának elismeréseként 2011-ben elnyerte és 2014-ben megújította az MSZ EN ISO 9001:2009 szerinti minőségbiztosítási tanúsítányt. A 2016/2017-es tanévben megtörtént az MSZ EN ISO 9001:2015 szabványra történő áttérés, amelynek eredményeként 2017-ben már az új szabvány követelményei alapján történt minőségirányítási rendszerünk vizsgálata.
 
Könyvtári és levéltári szolgáltatási tevékenységeinket a továbbiakban is az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány követelményeinek megfelelően kialakított, független tanúsító szerv által igazolt minőségirányítási rendszer keretein belül folytatjuk.
 
Célunk, hogy olyan felsőoktatási szakkönyvtárként és levéltárként működjünk, amely hagyományos és új feladatait sikeresen összehangolja, szolgáltatásaiban törekszik maradéktalanul megfelelni a felhasználói igényeknek, aktívan részt vesz az Egyetem tudásmegosztó, tudásközvetítő tevékenységében, valamint nyilvános könyvtárként lehetőséget biztosít bárki számára a tudás megszerzéséhez.