Lúdtenyésztők kézikönyve

Borító: 
Lapok: 
Szerző: 
Bogenfürst Ferenc
Kiadó neve: 
Forum
Kiadás éve: 
2017
Ismertető: 
A Lúdtenyésztők kézikönyve négy és fél évtizedes termelési és kutatói munka eredménye. Szerzője a lúdfaj ismeretanyagát nemcsak kutatja és oktatja, de mint lúdtenyésztő, ismeri a gyakorlati problémákat is.
 
Magyarországon először kerül az olvasó kezébe olyan kézikönyv, amely a legkorszerűbb technológiák – egyebek mellett a folyamatos naposliba előállítás, a mesterséges termékenyítés és a pregavage – részletes leírását tartalmazza. A házilúd származását, fajtáit, szaporaságát, hús- és májtermelését, takarmányozását, valamint tenyésztését szakmai alapossággal, ugyanakkor mindenki számára közérthetően mutatja be. Gyakorlati szemlélettel taglalja a tartási módokat a hagyományostól a legkorszerűbbekig, színes képekkel illusztrálva. A könyv jelentős terjedelemben foglalkozik az egyes technológiai lépések magyarázatával, a lúd biológiai sajátosságaival, élettanával, továbbá kitér betegségeire és egészségvédelmére.
 
Igényes tartalma, látványos képanyaga és olvasmányos stílusa alapján mindenkinek ajánlható, aki lúdtartással foglalkozik: kutatóknak, oktatóknak, gyakorló szakembereknek, vállalkozóknak, háztáji lúdtartóknak egyaránt.