A legendás Kincsem

Borító: 
Lapok: 
Szerző: 
Fehér Dezső
Kiadó neve: 
Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft
Kiadás éve: 
2014
Ismertető: 
A magyar csodaló mindössze 13 évet élt, de mégis máig is világszerte izgalomban tartja a lovakért és különösen a lóversenyért rajongókat. Ezek után természetes, hogy a róla szóló könyveknek is külön történetük van.
 
Minden azzal kezdődött, hogy Dr. Fehér Dezső 1942-ben, azaz 75 évvel ezelőtt meglátta Kincsem csontvázát az akkori Állatorvostudományi Egyetem Anatómiai Intézetének a múzeumában (korabeli hivatalos nevén: M. kir. József Nádor Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem Mezőgazdasági és Állatorvosi Kara), ami azonnal felkeltette az érdeklődését. „Láttam Kincsem csontvázán, hogy ez egyik hátsó lábán, a csánknál egy csontkinövés található. Rájöttem, hogy a két csánk nem egyforma és arra gondoltam, hogy egyszer, ha lesz rá alkalmam, megnézem alaposabban.„
A legendás Kincsem könyv szerzőjét 1945-ben avatták fel állatorvosnak.
 
A 2014-ben megjelent könyv bemutatja a tenyésztő és futtató Blaskovich család történetét, megsimerhetjük Blaskovich Ernő szerelmét, Kincsem származását, őseinek Magyarországra kerülését, az angol trénerének történetét, Kincsem versenyeit, a ló karakterét, az utazással, a lovasokkal járó kalandokat, megtudhatjuk, hogy miért ért véget Kincsem versenykarrierje, mi történt vele a ménesben, kik voltak és milyen örökséget vittek tovább a leszármazottjai, illetve, hogy hogyan értékelték őt világszerte. A szöveget számos gyönyörű, korabeli festmény, rajz, és régi, valamint új fényképek illusztrálják.