MTMT tájékoztató

Az előzetesen meghirdetett ütemterv szerint 2018. november 1-jén elindult az MTMT2.
 
Az MTMT2 átálláshoz kapcsolódóan Egyetemünk oktatói számára csoportos képzési alkalmakat és személyes konzultációs lehetőséget is biztosítunk. A képzési lehetőségekől bővebb információt a http://lib.szie.hu/mtmt2-kepzesek oldalon olvashatnak.
 
Az MTMT Központ kérése, hogy az új rendszer használata során kezdetben kellő megfontoltsággal járjanak el. Az első belépés előtt olvassák el a  Rövid útmutatót, és a használathoz vegyék igénybe a szerzőknek szóló részletes útmutatót is.
A tanuláshoz, ismerkedéshez használják az MTMT gyakorló felületét.
Amennyiben a régi portált szeretnék megtekinteni, azt elérhetik a Felületek menüpont alatt.

**************************************************************************************************

A Magyar Tudományos Művek Tára a magyar szerzők tudományos publikációinak és az azokat idéző közleményeknek a hiteles bibliográfiai adatbázisa. A 2015. évi CXXXI. törvény egyes, a felsőoktatás szabályozására vonatkozó törvények módosításáról rendelkezik arról, hogy az MTMT országos közszolgáltatás, amelynek használata a költségvetésből kutatók számára kötelező, a feltöltött adatokat nemcsak szerzői, de intézményi szinten is kötelező nyilvánossá tenni.

A Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár célja, hogy a Szent István Egyetem számára olyan adminisztrátori és módszertani hátteret biztosítson, amelynek segítségével az egyetem teljes tudásvagyona megjelenik a Magyar Tudományos Művek Tárában.

A Szent István Egyetem dolgozóinak MTMT-vel kapcsolatos kötelezettségeit szabályozza az 5/2011. sz. rektori utasítás a Szent István Egyetemen folytatott tudományos publikációs tevékenységgel kapcsolatos adatbázis kialakításáról és alkalmazásáról.

A Szent István Egyetem oktatói és hallgatói az MTMT oldalán önállóan regisztrálhatnak a rendszerbe. A regisztráció során kérjük, mindenképpen jelölje meg a hierarchiában megjelenő legmélyebb szinten, hogy jelenleg az Szent István Egyetem melyik részlegének dolgozója/kutatója vagy melyik doktori iskola hallgatója.

A feltöltéshez és ellenőrzéshez kapcsolódó kéréseikkel és kérdéseikkel a kari adminisztrátorokat kereshetik.