Az agroturizmus földrajza : mérsékelt övi, trópusi- és szubtrópusi tájakon

Az agroturizmus földrajza : mérsékelt övi, trópusi- és szubtrópusi tájakon
Cím: Az agroturizmus földrajza : mérsékelt övi, trópusi- és szubtrópusi tájakon
Szerző: Szabó Lajos
Kiadó: Szent István Egyetemi Kiadó
Kiadás éve: 2015
Ismertető

Dr. Szabó Lajos hosszabb időt töltött Középnyugat-Afrikában, Közép-Ázsiában, Távol-Keleten és a Karib-térségben, ahol ültetvénygazdálkodással kapcsolatos agronómiai, gazdaságföldrajzi (turisztikai) oktató- és kutatómunkát végzett, és végez ma is.

A szerző arra vállalkozott, hogy tudományos igénnyel, de ugyanakkor olvasmányos stílusban bemutassa azoknak, akik az agroturizmus iránt érdeklődnek (mint turista vagy szakember) a mérsékelt övi (szűkebb értelemben) és a trópusi-szubtrópusi tájak (szélesebb körben) azon agrár – növénytermesztési erdészeti, állattartási – termékeit (eredet/géncentrum) és felhasználási körét, amelyek a gasztronómiai ipar alapját képezik bármely földrajzi szélességi körön. A mű írója erre alapozva ajánlja könyvét a világutazók és a turisták számára.

Forrás

SZIE KDKL Könyvtári Katalógusa