Kártevők elleni védekezés lehetőségei

Borító: 
Lapok: 
Szerző: 
Keszthelyi Sándor
Kiadó neve: 
Agroinform
Kiadás éve: 
2017
Ismertető: 
Az olvasó egy történeti áttekintés, illetve a főbb környezeti hatások tárgyalása után naprakész képet kaphat a jelenlegi védekezés eljárásairól: az agrotechnikai, fizikai, biológiai és kémiai védekezés mellett az integrált és komplex védekezési szemléletekről is.
Külön kiemelendő a raktári kártevők elleni védekezés részletes tárgyalása, valamint a megkülönböztetett jelentőségű kártevők kiemelése, különös tekintettel az idegenhonos és karantén kártevőkre, valamint ezek kategorizálására.
 
Nagy pozitívuma a könyvnek, hogy minden fejezet, illetve egység után a legújabb és legfontosabb szakirodalmi munkák felsorolásra kerülnek, lehetőséget adva ezáltal az olvasónak a további, részletesebb tájékozódásra egy-egy adott témában. Igen hasznos a könyv végén található fogalomjegyzék, valamint a szerzői jegyzék.
Oktatóknak, hallgatóknak egyaránt ajánjuk, akik növénytermesztés, erdőgazdálkodás, fenntartható mezőgazdasági fejlődés, termesztett növényeken okozott állati károsítók elleni védekezés témakörében érdekeltek.
 
Az ismertető forrása: agroforum.hu