Játékoslét: a gamifikáció világa

Borító: 
Lapok: 
Szerző: 
Fromann Richárd
Kiadó neve: 
Typotex
Kiadás éve: 
2017
Ismertető: 
A gamifikáció korunk egyik legjelentősebb motivációs tényezője, amely a játékok világából merít. A gamifikáció (magyarul: játékosítás) nem más, mint a játékos elemek és mechanizmusok játékon kívüli területeken történő alkalmazása, azzal a céllal, hogy a minket körülvevő világot jobbá, élhetőbbé, izgalmasabbá tegyük - elsősorban munkahelyi környezetben és az oktatási intézményrendszerben.
 
Ez a köny az első magyar viszonyokból megszülető könyv a témában, amely tudományosan, történeti, szociológiai és pszichológiai kontextusban elemzi a videojátékok megjelenését és felhasználási lehetőségeit. Fromann Richárd a JátékosLét Kutatóközpont alapító vezetője, aki közel 10 éves kutatásainak eredményeit írja le ebben a műben.
 
Magyarországon folyamatosan növekszik a gamifikációt alkalmazó pedagógusok száma, de az oktatás világán túl, a vállalati környezetben is találhatunk nemzetközi szinten is elismert magyar cégeket, akik a játékosítást elsősorban toborzás, kiválasztás és a belső képzés területén alkalmazzák.