SZIE Könyvtárak közös katalógusa

Számítógépes könyvtári katalógus

HunTéka - a SZIE Könyvtári Közös Katalógusa

MONGUZ

A Monguz egy platform-független keretrendszer amely távoli információforrások közös felületen való lekérdezésére szolgál. A különböző adattárak lekérdezését, és az eredmények különféle protokollok szerinti megjelenítését vagy továbbítását könnyen bővíthető plugin (beépülő modul) rendszer segítségével valósítja meg. Magyar Országos Közös Katalógus Egyesület felkérésére elkészült a HunTéka Monguz felülete. A rendszer célja, hogy a Monguzzal rendelkező intézmények saját kereső felületükön keresztül tudjanak a MOKKA katalógusában is keresni, és onnan rekordokat letölteni.

 

HunTéka

HunTéka korszerű, integrált könyvtári rendszer. Moduláris felépítésű: katalogizáló, kölcsönző, olvasói katalógus (Web OPAC), szerzeményezési (gyarapítási) és folyóirat-kezelő (periodika) modul. A HunTéka rendszer használatával a könyvárak képesek csatlakozni a virtuális katalógus-szolgáltatásokhoz. Használatával a könyvtár az információ korának meghatározó szereplőjévé válva betöltheti újrafogalmazott küldetését: a hagyományos értelemben vett könyvtárból a legtágabb értelemben vett információ-tárrá váljon.

 

A Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár állománya (könyvek, folyóiratok) 1993-tól számítógépes rendszerben kerül feldolgozásra, amelyben már könnyen és több szempont szerint is lehetséges keresni. Amennyiben a keresett dokumentum nem található, a hagyományos cédulakatalógusokban is keresni kell!

A Monguz a Szent István Egyetem könyvtárai által használt integrált rendszer, a HunTéka keresőfelülete. A MONGUZ nevű számítógépes rendszerben a helyi állományon kívül a SZIE valamennyi karának könyvtári állománya is kereshető, szerző, cím, tárgyszó szerint (SZIE Könyvtár Közös Katalógusa).

Hozzáférés:

A számítógépes katalógus bárhonnan, közvetlenül elérhető a számítógépes hálózaton (az Interneten keresztül), a Könyvtáron belül a katalógusteremben elhelyezett számítógépeken, valamint az Egyetem Könyvtári honlapjáról.

http://opac.szie.hu/