Breeding crops with resistance to diseases and pests

Borító: 
Lapok: 
Szerző: 
Rients E. Nicks, J.E. Parlevliet, P. Lindhout, Y. Bai
Kiadó neve: 
Wageningen Acad. Publ.
Kiadás éve: 
2014
Ismertető: 
A betegségekkel és kártevőkkel szemben ellenálló kultúrnövények nemesítéséről szóló könyv a növények védekezési stratégiáinak legfontosabb elemeit ismerteti az olvasókkal.
A legkorszerűbb kutatási eredményeket tartalmazó könyv többek között a kultúrnövények és kórokozók egymásra gyakorolt hatását ismerteti olyan szinten, ami a a nemesítést végző szakemberek számára szükséges döntéseik meghozatalához.
A szerzők a növénytermesztők által megfontolandó lehetőségeket is bemutatják: például, hogy milyen növényvédelmi stratégiát kövessenek, milyen adatokat mérjenek egy kísérlet során, vagy milyen szempontokat vegyenek figyelembe az értékelésnél.
Arra is adnak útmutatást, hogy bizonyos esetekben mi lehet a legjobb megoldás: patotípus keverékek vizsgálata, vagy a patotípusok egyenként történő tesztelése.
 
A könyvfejezetek feladatokat is tartalmaznak, amelyek segítségével lemérhető, mennyire értette meg és sajátította el az anyagot az olvasó.

A könyvet a növénytudományok hallgatóinak és oktatóknak ajánljuk, akik növények védekezési stratégiáival foglalkoznak, illetve akik a növényfajták korokozókkal szembeni ellenállás növelésének lehetőségeit kutatják.