Adományok az Ammani magyar könyvsarokhoz

Ammani magyar könyvsarok

 

A 2018. évre betervezett és a HÁTKULT által jóváhagyott „Magyar Sarok” ünnepélyes megnyitására került sor  december 9-én az ammani University of Jordan központi könyvtárában, melyet Dr. Tüske László professzor, az Országos Széchenyi Könyvtár főigazgatója, Dr. Abdel-Karim Al-Qudah rektor és Czibere Csaba nagykövet nyitott meg.

A könyvsarok feltöltéséhez a KKM Bánffy Miklós Szakkönyvtár, az Országos Széchényi Könyvtár, a Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár, és a Pécsi Tudományegyetem könyvtára járult hozzá könyvadományaival.
A több mint 200 könyvvel induló gyűjtemény a könyvtár egyik központi helyén kap végleges helyet, mely a katalogizálás után is egyben marad.
A megnyitó után Dr. Tüske László főigazgató tartott előadást a magyar orientalisztika kérdéseiről, melyen az egyetem vezetősége, diákjai, a Magyarországon Végzettek Klubjának képviselője és az Ammanban tanuló magyar ösztöndíjasok vettek részt.

Az eseményről Magyarország Ammani Nagykövetsége honlapján magyarul, illetve a University of Jordan  honlapján angolul is olvashatnak az érdeklődők.